Felhasználó

Bejelentkezés

Kapcsolat

Kérdése van az egyik felhívással kapcsolatban?
Kérjük, írjon az adott felhívást gondozó kollégának!

Jelenlegi hely

Kitöltési útmutató

Az űrlap kitöltése

Az űrlap kitöltése után munkáját a "Mentés" gombra kattintva mentheti. Erre akkor kerülhet sor, ha a pályamű kitöltése hibátlan. Amennyiben valamely mező kitöltése helytelen, azt a rendszer az űrlap tetején található piros keretben jelzi. Ellenkező esetben a rendszer átirányítja Önt az elmentett pályamű oldalára, és az oldal tetején található zöld keretben jelzi, hogy a pályaművet sikeresen elmentette.

Ezen az oldalon (melyet később a Pályaműveim menüpont alatt érhet el) Ön áttekintheti pályaművét, a rögzített adatok helyességét. Ha hibát talál, az elmentett pályaművet javíthatja, szerkesztheti az oldal jobb felső sarkában található Szerkesztés gombra kattintva.

Amennyiben úgy látja, a pályamű beküldésre alkalmas, kérjük kattintson az oldal alján található "Beküldés" gombra, mellyel pályaművét véglegesítheti. Ezek után pályaművét már nem fogja tudni szerkeszteni.

Automatikusan kiegészülő mezők használata

Egyes űrlapmezők szöveges adatot várnak Öntől, de bizonyos lehetőségeket felkínálnak választásra. Ilyen például a lakcím Ország illetve Település mezője.

Ezek kitöltéséhez kérjük kezdje el beírni a kívánt értéket (a helyesírásra figyelve). Amennyiben rendszerünkben már eltárolták az adott értéket (országot, települést) a rendszer azt automatikusan felkínálja, és kiválasztás után kitölti vele a mezőt.

Egyes ilyen mezők (ilyenek a Tehetségpontok és Tehetségsegítő Tanácsok kiválasztása) csak a rendszer által jelenleg tárolt lehetőségeket fogadják el.

Jelölőnégyzetek használata

Bizonyos mezőknél egy kötött listából több érték kiválasztására van lehetőség. Ezen mezőknél az érték előtti jelölőnégyzetre kattintva történik a kiválasztás és törlés.

Dátumok megadása

A dátumokat vagy a mező alatt feltüntetett formátumban lehetséges megadni, vagy a mezőbe kattintva előugró lapozható naptár segítségével.
Kérjük, a lapozható naptárból keresse ki a megfelelő dátumot, majd kattintson a napra a dátum mező automatikus kitöltéséhez.

Fájlok hozzáadása

Fájl feltöltéséhez kérjük először válassza ki a fájlt rendszerén. Ehhez nyomja meg a Böngészés (Keresés, Browse, stb.) feliratú gombot (ennek szövege és megjelenése az Ön általál használt böngészőtől és operációs rendszertől függ).

Az előugró ablakban válassza ki a fájlt. A kiválasztás jóváhagyása többnyire az ablak jobb alsó sarkában található "Megnyitás" feliratú gombbal történik.

Kérjük ügyeljen rá, hogy a fájl megfeleljen a mező alatt feltüntetett elvárásoknak (kiterjesztés és méretkorlát).
Miután kiválaszotta a fájlt, a Feltöltés gombra kattintva tudja a rendszerbe feltölteni azt.

A feltöltés végezetével megjelenik a fájl neve és mérete.

A feltöltött állományt eltávolítani új fájl feltöltésének céljából az "Eltávolítás" feliratú gombbal lehetséges.

Telefonszámok megadása

Telefonszám megadásához válassza ki az országhívó kódot a bal oldali legördülő listából.

Miután megadta az országhívó kódot, adja meg a telefonszám fennmaradó részét.

Kérjük csak számokból álló karaktersort adjon meg, s ebbe ne írja bele az országhívó kódot!

Pl. a +36 (30) 123-45-67 telefonszám helyes megadási módja a bal oldali képen látható módon:
Magyarország (+36) országhívó kiválasztása, valamint a 301234567 számsor megadása.

Kötött listás adatok megadása

Egyes adatokat bizonyos listából kérjük megadni (ilyen pl. a megye, a tehetségterület, stb.).

Ezen adat megadásához kérjük kattintson a mezőre...

...majd a lenyíló ablakban válassza ki a megfelelő értéket.

Több lapra bontott űrlapok használata

Egyes részűrlapokat hosszukra tekintettel több lapra bontottunk. Kérjük, ezen űrlapoknak mindegyik lapját töltse ki!

A több lapos űrlapok a bal oldali képen ábrázolt módon néznek ki, lapot váltani a szürke alapú fülekre kattintva lehetséges.

Például "A program adatai" fülre kattintva átváltottunk az annak megfelelő lapra.

Linkek megadása

Egyes esetekben URL hivatkozások megadását kérjük Öntől (pl. referenciamunkák). Ebben az esetben kérjük, a "Webcím" mezőben adja meg az URL hivatkozást (http://...), illetve opcionálisan írjon be egy megnevezést a "Cím" mezőbe.

Részűrlapok kezelése

Egyes esetekben egy részűrlapot többször is kitölthet (pl. a "Felfedezettjeink 2013" űrlapon a tehetségek adatai, a "Tanórán kívüli tehetségsegítő programok" űrlapon a megpályázott tevékenység.

Miután felvitt egy ilyen részűrlapot, új részűrlapot az "Új elem hozzáadása" gombbal kérhet a rendszertől.

Új részűrlapot csak akkor kérhet, ha a korábbiakat helyesen kitöltötte, ellenkező esetben a rendszer hibaüzenetekkel jelzi mely mezőkben van hibás érték.

Amennyiben egy részűrlapot mégsem kíván beküldeni, az azon szereplő "Eltávolítás" gombbal törölheti azt.

Figyelem! Az "Eltávolítás" gombra kattintva a részűrlapról az összes addig felvitt adat eltűnik! (Tehát pl. az adott tevékenység vagy tehetség adatai).